Aktivitetsdag for asylbarn

• Aktivitetsdag for asylbarn

Jåttå-elever arrangerte torsdag 4. februar aktivitetsdag for 60 barn fra Forus akuttinnkvartering. Barna, som til vanlig går på skole på akuttmottaket, fikk oppleve en annerledes skoledag. Jåttå-elevene hadde planlagt opplegget som en del av sin undervisning. Store smil og mye latter tydet på at de traff noe som fenget alle barna, som var i alderen 6-15 år.

Aktivitetsdagen startet i idrettshallen der Vg3-elever fra idrettsfag dro i gang hinderløyper og ulike ballspill, alt tilpasset de ulike aldersgruppene. Etter en drøy time var det godt med litt hvile og mat i skolens restaurant der Vg2-elever fra restaurant- og matfag serverte kyllinggryte m/ris og brød etterfulgt av sjokoladekake. Vg1-elever på helse- og oppvekstfag overtok deretter stafettpinnen sammen med Vg1 bygg- og anleggsteknikk. De minste barna (1-4 trinn) fikk snekre båter, de eldste (5-10 trinn) hadde ulike aktiviteter og leker på helse- og oppvekstfag.

Tusen takk til Jåttå-elevene for et kreativt og innholdsrikt opplegg. Det var imponerende å se dere i aksjon. Takk også til alle barna, og lærerne fra Johannes læringssenter, som tok turen til oss denne dagen.