"Jåttå" sin skole i Kambodsja

  • "Jåttå" sin skole i Kambodsja
  • "Jåttå" sin skole i Kambodsja
  • "Jåttå" sin skole i Kambodsja
  • "Jåttå" sin skole i Kambodsja
  • "Jåttå" sin skole i Kambodsja

Avdelingsleder Mette Seglem Aasen har i permisjonen sin besøkt en av skolene Redd Barna støtter via sitt prosjekt Utdanning for framtiden i Kambodsja. Dette prosjekter har Jåttå-elever samlet inn penger til over flere år. Her er et utdrag fra Mette sin reisedagbok.

Skolebesøk på en av «våre» skoler som Redd Barna støtter idag. Thlok Chrov primary school. Startet med lesecamp. Her er ungene før eller etter skolen. Leker, leser, spiller, øver og gjør lekser. De store er hjelpelærere. 4 timer skole hver dag. 6 dager i uken. 
Flott møte med rektor og 2 i staben, pluss 2 fra kommuneadm. Og selvsagt alle de 12 lærerne. De har ansvar for 500 elever. Slå den!
Her er små kår. På ALLE måter i Kambodsja. Men den gleden av å få gå på skole, lære, leke og ikke minst være sammen med andre på denne måten gjorde inntrykk. Akkurat slik det skal være for barn og unge. Det rørte oss å se og oppleve en skoledag for disse elevene. 
Og vi ser at det nytter. Støtten fra Norad/ ReddBarna og JÅTTÅ hjelper. Her er gjort store framskritt på alle områder. Fokus er elevenes læringsutbytte, øke lærernes kompetanse, ledernes kompetanse, samarbeid med foresatte og kommune men minst like viktig for dem er «Life skills training» og « Positiv disiplin» Og det så vi. Disse ungene lærer også å rydde. Vi så ingenting søppel. Gode rutiner på alt. Så det er håp. En dag vil disse ungene overta og oppdra de utenfor skolegården slik at Kambodsja ikke drukner i søppel. 
En flott dag. Fantastiske opplevelser og jeg er stolt av å være en liten del av noe som virker.

Del denne artikkelen på: