Sunn mat på skolen

• Sunn mat på skolen

Onsdag 31. august deltok Jåttåelever og -ansatte på en inspirasjonssamling i amfiet, under mottoet Sunn Mat. Samlingen var en del av Rogaland fylkeskommune sitt prosjekt "Sunne kantiner", der Jåttå vgs er pilotskole.

Helge Bergslien, leder av Måltidets Hus, holdt et foredrag om mat og kropp, og Tine AS og G. Vervik stilte med gratis smaksprøver, meieriprodukter, frukt og grønnsaker. Elever og lærere på restaurant- og matfag hadde laget en nydelig minesteronesuppe til alle.

Kantinen på Jåttå har alltid hatt en sunn profil. Med pilotprosjektet "Sunne kantiner", der skolen blant annet har samarbeidet med kokker fra Gastronomisk Institutt, har tilbudet blitt utvidet til flere retter som både smaker godt og i tillegg er sunne.

Foruten gratis smaksprøver fikk elevene utdelt buttons med sunn-mat-logo, og torsdag og fredag blir det gratis sunn lunsj til alle som har på seg button!