Agenda Uganda

• Agenda Uganda

Skoleåret 2012-2013 startet Jåttå videregående skole prosjektet agenda Uganda. Det ble da samlet inn ca. 210.000 kroner som ble brukt til å bygge internat til Child Africas skole på Equator.

I mars 2014 reiste ambassadører fra skolen ned til Uganda for å se hva pengene var blitt brukt til og for å få se betydningen av det fantastiske arbeidet som blir gjort ved å ha innsamlingsaksjoner.

Det var en sterk opplevelse for de som reiste å få oppleve hverdagslivet i Uganda, og motivasjonen for å forsete arbeidet steg betraktelig.

I 2014 hadde skolen på ny innsamlingsaksjon og samlet inn ca. 230.000 kroner pengene ble nå brukt til å ferdigstille internatet med flere senger, myggnett osv. I tillegg ble det bygget et vanntårn og dusj/vaskemuligheter for både jenter og gutter. Diverse undervisningsutstyr er også blitt kjøpt inn, samt vaktmesteren har fått seg en gressklipper så han slipper å klippe grøntområde for hånd.

Innsamlede midler i 2015, kroner 233.720, har blitt brukt til å lage lage en idrettsarena for skolens elever der de kan drive diverse uteaktiviteter, samt utstyr og leker.

Skoleåret 2015-2016 samlet Jåttå-elevene inn 211.000 kroner. Disse har blant annet blitt brukt til å bygge toaletter for elevene.

Totalt har Jåttå-elevene samlet inn hele 888.492 kroner til Equator skole i Uganda.

Solidaritetsprosjektet ved Equator skole i Uganda er nå avsluttet.