Elektrofag

Tar du opplæring i elektrofag kan du velge et mangfold av yrker innenfor installasjon og vedlikehold av elenergisystemer og automatiseringssystemer. Lurer du på om du vil bli ingeniør kan det være lurt å starte med et fagbrev.

Elektrofag på Jåttå videregående skole legger stor vekt på praktisk opplæring.

I verkstedene er det godt med utstyr og elevene får eget verktøy til bruk i skoletiden. Utplassering på en arbeidsplass er en del av opplæringen på Vg2 og Vg3.

Vg1 elektrofag er et generelt år før valg av yrkesretning. Etter fullført Vg1 kan du fortsette med programområdene elenergisystemer eller automatiseringssystemer på Vg2. Skolen tilbyr også Vg3 automatiseringsfaget.

Etter fullført Vg2/Vg3 og læretid kan du gå opp til fagprøve. Bestått fagprøve gir deg fagbrev. Ønsker du å søke opptak til høyskole eller universitet trenger du ett ekstra skoleår (påbygging til generell studiekompetanse). Ved høyskoler som tilbyr y-vei kan du begynne rett på ingeniørutdanning uten å gå veien om studiekompetanse.

Skolemaskin

Vi bruker både PC og Mac i undervisningen. For elever som skal kjøpe maskin anbefaler vi PC.