Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag

Har du sans for god mat og drikke? Er du kreativ og nøyaktig? Har du interesse for kosthold og helse? Da kan restaurant- og matfag være noe for deg.

Restaurant- og matfag på Jåttå videregående har topp moderne praksislokaler med det beste av utstyr - à la carte kjøkken og produksjonslokaler, restaurant, bakeri, kjøttbod.

Skolen samarbeider med lokalt næringsliv, foreninger og lag, og har utvekslingsprogram med Frankrike. I skolens egen lunsjrestaurant og delikatesseutsalg “Jåttå mat & sånt”, får elevene praktisk og realistisk opplæring.

Vg1 restaurant- og matfag danner grunnlaget for fagbrev innenfor 12 yrker. Etter fullført Vg1 kan du fortsette med ett av disse programområdene hos oss:

  • Kokk- og servitørfag
  • Matfag

Etter fullført Vg2, læretid og bestått fag/svenneprøve får du fagbrev eller svennebrev. Tar du ett år til på skole (påbygging til generell studiekompetanse) kan du søke opptak til høyskole og universitet. Fra høsten 2015 kan du ved  UiS begynne rett på bachelor i hotelledelse uten å gå veien om studiekompetanse (y-vei).

Del denne artikkelen på:
Mat & sånt

Velkommen til vår lunsjrestaurant!