Vg2

Du kan velge mellom to programområder på Vg2 restaurant- og matfag på Jåttå videregående.

Kokk- og servitørfag

Kokk- og servitørfag gir opplæring i tilberedning, anretning og servering av måltider til gjester på ulike spisesteder og til brukere i ulike institusjoner.

Vg2-elevene på kokk- og servitørfag har praksis i skolens restaurant i tillegg til utplassering i bedrift.

Fullført Vg2 kokk- og servitørfag gir deg mulighet til å gå ut i lære som institusjonskokk, kokk eller servitør.

Matfag

Matfag har fokus på bearbeiding av råvarer og produksjon av mat. Programområdet gir innsikt i ulike produksjonsprosesser og håndverksmessige ferdigheter.

På Jåttå videregående brukes skolens bakeri og kjøttbod, der elevene bearbeider råvarer og produserer mat til bruk i skolens restaurant og delikatesseutsalg. Du har også praksis i ekstern bedrift i løpet av opplæringen.

Etter fullført Vg2 matfag kan du gå ut i lære i hele 9 ulike yrker.

Vg2 kokk
Vg2 servitør